Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jobbmässa för ungdomar i Sydnärke

En gemensam jobbmässa för ungdomar. Det vill Sara Pettersson, MP, och Ivonny Larsson, C, att Laxå kommun ska satsa på för att minska arbetslösheten.

Sara Pettersson från Miljöpartiet och Ivonny Larsson från Centerpartiet har skickat in en motion till kommunfullmäktige.

– Vi vill att det ska arrangeras en jobbmässa för ungdomar i Sydnärke. Alla kanske inte kan eller vill åka till Örebro för att gå på en jobbmässa, säger Sara Pettersson.

– Iden vi har är att det ska vara en ambulerande jobbmässa i Sydnärke där företag kan visa upp sig. Tanken är att den ska arrangeras varje år och att den ska arrangeras i samarbete mellan sydnärkekommunerna. Då bli kostnaden inte så stor, säger Sara Pettersson.

När Sara Pettersson har talat med ungdomar i kommunen om idén om en jobbmässa så har hon fått positiva reaktioner.

– Det är många som är positiva till idén. Alla vill inte jobba i Örebro, utan en del vill kunna jobba här i Sydnärke, säger Sara Pettersson.

Motionen är inlämnad och kommer att behandlas efter nästa kommunfullmäktigemöte.