Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Pehrson, FP

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Här hittar du riksdagskandidaten Johan Perssons svar på vad som är partiets och hans viktigaste frågor samt Mats Lindbergs kommentarer.

Ditt partis viktigaste fråga?

Kunskap och bildning. Ämnen vi burit i många år och vill fortsätta bära.

Din viktigaste fråga?

Trygghetsfrågor. Det är för många som får sitt liv förstört av våld och annan kriminalitet och det är ofta de redan utsatta. Jag vill se ett större förebyggande arbete där skolan är det mest centrala och jag vill även se fler lokala poliser.

Dina politiska motståndares viktigaste fråga?

De vill sälja in bilden av att Sverige är dåligt och blivit sämre under de senaste åren. Men siffror visar faktiskt att vi ligger i topp på mycket. Till exempel i sjukvårdskvalitet. Jag tror valet kommer att handla om hur vi värderar verkligheten.

Statsvetaren Mats Lindbergs kommentarer:

”Folkpartiet vill verkligen framstå som ett riktigt skolparti. Johan Pehrson lyfter också skolfrågan och kopplar den samman med trygghetsfrågan. Trygghetsfrågorna runt våld och kriminalitet är ju också Johan Pehrsons egen profil. Och här är han kanske mer trovärdig genom sin långa erfarenhet, än när SD populistiskt driver dessa frågor om mer poliser och trygghet på gator och torg.”