Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Pehrson (L) gäst hos Noraliberalerna: After Work-träff med besök hos Frabe

Vad behöver vi göra för att förbättra företagsklimatet i Nora som nu är omvittnat dåligt, som framgår av Svenskt Näringslivs företagarbarometer? Med den frågan gick Liberalerna ut till Noras företag och bjöd in till en After Work-diskussion förra veckan.

Särskilt inbjuden var länets första namn på riksdagslistan Johan Pehrson. Ett antal företagare hade mött upp.

Birgitta Borg inledde samtalet med att framhålla att det finns många åtgärder som behöver göras, en del som kan genomföras genast och andra som kräver ett större förändringsarbete. Företagarna kom med många synpunkter och förslag.

Två områden som särskilt diskuterades var tomma affärslokaler i Noras centrum och brist på arbetskraft inom industrin. Det fanns också synpunkter på för långa beslutsvägar, brist på återkoppling från kommunen och för lite av proaktivt handlande.

Johan Pehrson, gjorde en sammanfattning och tog fasta på idén om ett bättre samarbete mellan företag och skola när det gäller praktikplatser för gymnasister, men också ett bättre samarbete med högstadieskolan. Han framhöll också att i många framgångskommuner finns kommunens näringslivsansvar i ledningen för kommunen. Korta beslutsvägar, snabb återkoppling och en levande dialog var några slutsatser. Eftermiddagen innehöll också ett uppskattat företagsbesök hos Frabe Industri AB.