Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Tornberg talar ut: "Det är väl världsrekord ..."

Besviken, men ändå samlad.
Så reflekterar Johan Tornberg över att han fått sparken som huvudtränare.
– Det är väl världsrekord i hur kort tid en huvudtränare suttit på posten, säger Tornberg.

Annons

NA:s David Hellsing och Lasse Wirström tycker till om förändringarna i Örebro Hockey:

När NA når Johan Tornberg är det nästan svårt att förstå att det är en nyligen entledigad huvudtränare på andra sidan luren.

– Ja, hur det är? Solen skiner, det är minus 12 grader. Som min bortgångne mormor sa, himlen är alltid blå. Och det här är idrott på elitnivå. Ger man sig in i leken ska man leken tåla. Det är vad det handlar om.

SE OCKSÅ: TV: Tornberg får sparken – duo från tyska ligan ersätter

Tornberg och den assisterande tränaren Lasse Ivarsson, som även han får lämna, förberedde sig för ännu en dag på jobbet.

– Vi var på väg i bilen jag och Lasse och sedan blev vi inkallade på ett möte vid halv nio. Där fick vi veta att vi var entledigade. Konstigare än så är det inte.

En blixt från en klar himmel?

– Ja, det kom det väl som på sätt och vis. Men det är klart, vi har tagit två poäng av 21 möjliga senaste sju så att det finns tankar att sådant kan hända, det vet man om i den här branschen. Samtidigt är det ett lättare beslut för styrelsen när vi inte är med i tankarna för fortsatt jobb i Örebro Hockey. Då är det lättare att ta bort oss så snart som möjligt om man har alternativ. Och det kan bli en push för organisationen.

LÄS MER: Skarpa kritiken efter Örebros tränarbyte: "Han har inte koll"

Han tog över som huvudtränare 13 december. Men det blev bara fyra matcher på posten för Johan Tornberg, som förstås är besviken.

– Klart man är det. Det blir ju en personlig besvikelse också i och med arbetet som ska göras. Det är väl världsrekord i hur kort tid en huvudtränare suttit på posten. Tror ingen tränare i världshistorien fått sparken efter fyra matcher, säger Tornberg och kan inte hålla sig för skratt.

– Nej, men det är väl klart att det är tufft på det sättet. Men jag får säga att det här beslutet som styrelsen fattat, får det bara Örebro Hockey att ta mer poäng och vinna matcher så är jag jätteglad för det. Det är något vi måste komma ihåg att det här är ingen personlig grej. Det handlar om Örebro Hockey, klubbmärket.

Ingen besvikelse gentemot klubben?

– Nej, nej. Absolut inte. Jag har full förståelse.

– Ja, du. Jag njuter av det fina vädret och har packat ihop. Jag har fått säga hej då till grabbarna och önskat lycka till. Vi fick ändå ett bra avslut med gruppen, så det känns bra.

Vad händer nu för din del?

– Oj. Vila. Reflektioner. Ta hand om familjen. Och följa Örebro Hockey på tv och se vad som händer och sker. Jag kan bara önska lycka till och att de får stöttningen fortsätter. Under de här två och ett halvt åren jag har varit har det varit otroligt med allt runt omkring. Näringslivet stöttar, fantastiska sponsorer, ja allt runt omkring. Det här måste Örebro Hockey ta vara på. Det har varit en otrolig uppbackning och det har varit härligt att få vara en del av det.

Du hade utgående avtal med klubben. Blir det att söka ny arbetsgivare inom hockeyn?

– Jag vet faktiskt inte. Får fundera lite kring det också hur vi går vidare. Men klart att med det cv jag har som headcoach nu så ser det inte så bra ut. Får se om någon vågar ta sig an det (skratt). Skämt åsido, vi får se. Det är en häftig och tuff bransch att vara inne i och man måste veta vad man ger sig in på, säger Tornberg.