Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan visar videokonst

Nu visar multimediakonstnären Johan Ström, 28, videokonst och film på biblioteket.I utställningen ingår den tecknade filmen ”Wake Up” som tog honom två och ett halvt år att göra.

Johan Ström var med på företagsveckan där kommunens kultursekreterare Elin Sörman fick upp ögonen för honom och hans skapande. Han jobbar med multimedia, hemsidor och komponerar musik och nu visar han något av vad han gjort på konstväggen i biblio-teket med hjälp av en projektor. Dels den animerade filmen Wake Up där han ritat alla filmrutor för hand, dels så kallade ”visuals”, videokonst, verkliga motiv som Johan vrider till så de blir suggestiva visuellt.

– Jag vill gärna filma fågelflockar och sen invertera så att det mörka blir ljust och ljusa mörkt, då blir det som ljusfläckar som flyger, förklarar han.

Två och ett halvt år

Den animerade filmen honom tog två och ett halvt år att färdigställa. Där ingår musik som han skapat och som besökarna kan ta del av via hörlurar.

Johan Ström har bland annat gått konstskolan Kuben i Örebro och en designskola i Danmark. Utställningen pågår till 15 februari.