Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johanna Reimfelt : Med blicken på framtiden valde jag den liberala vägen

Liberalerna har lyckats samla en bredd av åsikter som är både intressanta och utvecklande. Liberalismen i sig är bred med flertal olika inriktningar där jag själv känner mig som mest hemma i den socialliberala inriktningen. Individens frihet att bestämma över sitt eget liv är central men samtidigt får vi inte blunda för att vi som samhälle har ett ansvar för att alla människor ska ha möjligheten att faktiskt göra ett val.

Socialt ansvarstagande är en viktig aspekt att ha med sig. Balansgången är både utmanande och svår, men en fråga eller vision förtjänar möjligheten att få diskuteras utifrån flera perspektiv, det är då vi som politiker kan ta bra grundade beslut om framtiden.

Vad den enskilda människan ville eller tyckte hamnade i skymundan då de ekonomiska frågorna dominerade dagordningen ...

Min tid som engagerad i kommunpolitiken har fram för allt kretsat kring de sociala frågorna där äldrefrågor var en stor del. Som 2:e vice i den dåvarande nämnden vård och omsorg väster tar jag med mig flera erfarenheter, bland annat att kommunen kan göra mer för att sätta individen i centrum och inte systemet. Vad den enskilda människan ville eller tyckte hamnade i skymundan då de ekonomiska frågorna dominerade dagordningen, något som jag tycker är synd.

Vi som politiker behöver kunna hantera flera frågor samtidigt för att skapa en bra äldreomsorg.

Mitt val att bli medlem i liberalerna handlar inte om att välja bort Moderaterna.

Som liberal är det många frågor som ligger mig varmt om hjärtat, inte minst skolfrågor. Jag tror att samhällsförändringar börjar med en bra skola som stärker individen. Viljan att påverka samhället till det positiva har alltid varit en drivkraft hos mig och hur jag valt att göra det har varierat under åren. Den drivkraften har fått mig att vid en ålder av 30 plus att välja att utbilda mig till ämneslärare i samhällskunskap.

Mitt val att bli medlem i liberalerna handlar inte om att välja bort Moderaterna. Moderaterna är ett parti med många positiva idéer och framför allt underbara människor. Mitt val handlar om att se framåt där de liberala värderingarna är avgörande för att behålla ett öppet samhälle med socialt ansvar som sätter individens frihet i centrum.

Jag vill fortsätta verka för ett bättre Örebro för våra unga, för våra gamla och för varje individs frihet och möjlighet.

Johanna Reimfelt

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel