Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonas Eriksson, MP

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Här hittar du riksdagskandidaten Jonas Erikssons svar på vad som är partiets och hans viktigaste frågor samt Mats Lindbergs kommentarer.

Ditt partis viktigaste fråga?

Klimat och miljö. Jobb. Skola.

Din viktigaste fråga?

Jag är Miljöpartiets talesperson i näringslivspolitiska frågor och jag vill gärna lyfta näringslivets betydelse för miljön. Jag vill ge bättre förutsättningar för företag att jobba miljövänligare och att miljömedvetenhet inte är ett hot mot jobben.

Dina politiska motståndares viktigaste fråga?

Frågan om vem väljarna vill ha som statsminister? Vi går till val på en ny regering och att vi vill sitta i den nya regeringen. Och vi kommer inte att sitta som ett femte parti i en alliansregering.

Statsvetaren Mats Lindbergs kommentarer:

”Jonas Eriksson och Miljöpartiet fokuserar på klimat, miljö, jobb och skola. Det gamla enfrågepartiet vill vara ett större och bredare parti än bara ett miljöparti. Men har miljö som vinkel in i de andra områdena.

Han ger också ett klart besked hur partiet står vid ett regeringsskifte.”