Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonny jagar segern

Efter dag två av fyra och specialsträcka åtta av totalt 21 låg Mats Jonsson och Johnny Johansson på en sjätteplats i årets Midnattsolsrally.

Annons

– Hittills har vi övningskört och det går bättre och bättre, sa Johnny Johansson på torsdagskvällen.SM-ledande Mats Jonsson, Forshaga MK fick tidigare tillsammans med sin kartläsare lindesbergaren Johnny Johansson erbjudandet att ta över Juha Kankkonens plats i årets Midnattsolsrally. Lite senare fick de besked om att de fick köra nuvarande VM-tvåas ekipage, den Toyota Celica som Mikko Hirvonen skulle rattat i årets historiska rally. Båda finländarna hade tvingats lämna sina platser i Toyota Team Historic.

Citroen har förbjudit

Hirvonen har enligt vad som sägs förbjudits att köra detta historiska rally i en Toyota av Citroen som han kör för i VM-sammanhang.

Torsdagens specialsträckor var lagda nordväst om Köping. Samtliga rallydagar har Västerås som utgångspunkt.

Torsdagen blev inledningsvis kraftigt försenade. Först av en avvåkning med personskador i ekipaget. Sedan av att en radiokournalist blev påkörd i målgångsområdet på en av de första specialsträckorna.

Inga personskador

Detta ledde till att tidsschemat förskjöts nästan två timmar och solen lade sig vid horisonten när sista bilen gick i mål på kvällen. Olyckorna hade enligt uppgift från tävlingsledningen på torsdagskvällen inte lett till några allvarliga personskador.

– Vi håller på att köra in oss på en ny bil och siktar på att plocka placeringar på fredag och lördag, sa Johnny Johansson under torsdagskvällen.

Då låg andra namnkunniga storförare i kompetenta bilar efter Jonsson och Johansson. Stig Blomqvist låg på en niondeplats, Björn Waldegård 21:a och Hannu Mikkola på 47:e plats.

Efter specialsträcka tio på fredagsförmiddagen var Mats Jonsson och Johnny Johansson uppe på en andraplacering totalt, men då återstod fortfarande mer än halva tävlingen.

Historiskt rally

Kungliga Automobilklubben KAK arrangerar Midnattsolsrallyt som återuppstod som ett historiskt rally 2006. Bilarna är från 1981 eller tidigare och tävlingen är uppdelad i två klasser. I den historiska klassen går det ut på att köra så fort som möjligt. I regularitetsklassen handlar det om att hålla en snitthastighet på specialsträckorna på 50 kilometer i timmen så exakt det bara går.