Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jordgubbens dag återuppstår

Jordgubbens dag återuppstår. På självaste kronprinsessan Victorias bröllopsdag den 19 juni kommer det att bli en jordgubbsfest i Finneröjda.

År 2004 var det senaste året som det arrangerades en jordgubbens dag i Finnerödja. Festerna har saknats av många därför har en arbetsgrupp bildats för att i år kunna arrangera en ny Jordgubbens dag.

– Folket här i Finnerödja har saknat jordgubbsfesterna. Två privatpersoner har arrangerat danser här i parken och det har varit uppskattat så det hakar vi på, säger Lillemor Blom, en av tio i arbetsgruppen för Jordgubbens dag i Finnerödja.

Under dagen, som är på kronprinsessan Victorias bröllopsdag den 19 juni, så blir det barnaktiviteter på dagen och dans till dansbandet Date på kvällen.

– På dagen kommer vi att utse Finnerödja starkaste man och kvinna. Det kommer även att vara trollerishow, fotbollsmatch, marknadsknallar och modellflygsuppvisning, säger Therese Ekshagen, som också sitter med i arbetsgruppen.

Kvällsaktiviteterna är inriktat på de vuxna. Förutom dans till dansbandet Date blir det öltält med trubadurerna Emil och Tina.

– Vi jobbar även för att det under kvällen ska bli en dansuppvisning ala Let´s Dance. Vi har tänkt att en politiker från varje parti ska medverka. Hittills är det bara Anna Eriksson från Socialdemokraterna som har tackat ja, säger Therese Ekshagen.

För att Jordgubbens dag ska bli av så har arbetsgruppen fått EU-pengar, 30 000 kronor från Leader Mellansjölandet till förarbetet och flera sponsorer.

– Det är många föreningar och företag som ställer upp. Det är samverkan i samhället för att den här dagen ska bli av, säger Therese Ekshagen.

Förhoppningen är att Jordgubbens dag ska fortsätta att arrangeras även efter i år.

– Vi får utvärdera efter dagen i år. Sen kanske Jordgubbsdagen kan återkomma varannat år, säger Therese Ekshagen.