Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Josef Holler nära en VM-biljett

En gång i tiden var Josef Holler ungdoms- och elittränare i Laxå cykelklubb, men numera finns det tid att lägga fokus på egen träning. Nyligen deltog han i en Iron- mantävling på Mallorca.

1. Berätta, hur gick det?

– Det gick fantastiskt bra faktiskt, hade inte alls räknat med det. Jag kom fyra i min åldersklass 60+, som bäste svensk. Jag hade kunnat komma trea, och hade då fått en VM-biljett till nästa år.

2. Du hade mer krafter? – Ja, men det här var min första Ironmantävling, så jag tänkte att jag skulle ta det lugnt för att orka. Jag stannade på alla kontroller, fyllde på vatten, åt en kaka. När jag tittar på det efteråt hade jag kanske kunnat ta en andraplats till och med.

3. Vad hade du för tider?

– Jag simmade 1 900 meter på 37,45 minuter, cyklade nio mil på tre timmar och 19 minuter. Och de 2,1 milen löpning gjorde jag på 2 timmar och 21 minuter.

4. Så vad händer nu?

– Jag har fått blodad tand, och tänker träna ännu mer. Nästa års Ironman arrangeras i Österrike – bara sex mil från där min ena dotter Katarina bor med sin familj.

5. Du tävlade inte ensam? – Nej, min dotter Monika och hennes sambo Kim deltog också, och det gick bra för oss alla tre. Min fru Anna-Lena var med och hejade.