Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Josef hoppas på att stanna

Josef Ibrahim visade stundtals upp ett piggt spel mot Eskilstuna City. Och han siktar in sig på att fortsätta i ÖSK.

2011 fick Josef Ibrahim, då ny från Forward, hoppa in i fem allsvenska matcher. Men förra säsongen blev en tillbakagång i utvecklingen. Den tekniske yttern gjorde bara två inhopp med ÖSK innan han på hösten blev utlånad till allsvenska konkurrenten Syrianska. Ibrahim fick dock inte mer speltid hos Södertäljeklubben. Två inhopp på hösten i allsvenskan och en match från start i svenska cupen.

Väl tillbaka i ÖSK har det under vintern ryktats om att Ibrahim, som fyller 22 i mars, skulle vara på väg bort från klubben.

Men på lördagen spelade han 90 minuter som högerytter när ÖSK utan problem slog tillbaka division 1-laget Eskilstuna City med 4–1.

– Det var bra. Första matchen på säsongen. Kul att komma igång igen, få känna på spelet, säger han.

Både Josef och ÖSK visade sig från sina bästa sidor i den första halvleken när laget gick upp till en 3–0-ledning. Josef Ibrahim hade stundtals lekstuga på sin kant och visade bland annat upp en elegant 360-graders-snurrfint à la Zidane.

Dessutom tvingade han Citys målvakt Nicklas Bergh till några räddningar. 

– När man får spela är det bara att ta för sig och visa vad man går för, det var kul att få spela match. Det var länge sen jag fick spela 90 minuter. Det var förra året på träningsmatcherna. Så det var skönt. Jag behöver spela, det är då man utvecklas, säger han.

– Vi kom runt ganska bra. Jag fick mycket boll att jobba med. Sedan i andra blev det mer att vi skulle hitta varandra och hitta spelet. Det var skönt att få mycket boll, som sagt, och göra det man är bra på.

Hur ser du på din framtid? Vill du vara kvar i ÖSK?– Ja, självklart. Just nu fokuserar jag på Örebro.

Finns det några anbud från andra klubbar?– Jag vet faktiskt inte. Det är inte jag som har hand om det där, det är min agent. Jag kan inte säga så mycket.

Han hoppas att de 90 minuterna kan vara en fingervisning om att hans framtid är i ÖSK.

– Jag hoppas det, det känns bra.

Med tanke på att det var första matchen för säsongen för samtliga ÖSK:spelare (förutom Magnus Wikström och Patrik Haginge, som båda spelade mot Västerås och gjorde varsin halvlek mot City) som spelade mot City så var Josef Ibrahim nöjd med vad som presterades.

– Matchen var bra, faktiskt. Med tanke på att det var första matchen så tycker jag att vi gjorde det ganska bra. Det var längesen man spelade match, med tanke på det så gjorde vi det ganska bra och hittade varandra, säger han.

Det saknades några spelare mot Eskilstuna City. Ahmed Yasin hade fått ledigt efter sin medverkan med Irak i Gulfmästerskapen. Det här är statusen för de spelare som inte var med i helgen:

Daniel Bamberg:– Bamberg har problem med sin rygg. Han kan vara med på vissa delar och andra inte. Vi försöker avlasta honom i vissa moment. Det är svårt att säga hur långt han är kvar till att vara hundraprocentig. Ryggen är väldigt svår, det kan ta lång tid och det kan hända mycket på kort tid. Han är i träning, fast det är alternativ träning. Vi anpassar träningen för honom. Det är någon vecka till innan han kan vara i full fart, det tror jag, säger ÖSK:s fystränare Jimmy Högberg.

William Atashkadeh:– Honom har vi en längre tidsperiod på. Med hans fot och lite olika delar i hans kropp som vi måste stärka upp så han inte får problem igen. Han är vi väldigt noga med, och försöker successivt stegra det, säger Jimmy Högberg.

Christoffer Wiktorsson:– Wiktorsson fick en boll i huvudet på en träning häromdagen. Vi tog det säkra före det osäkra med honom. Ingen chansning i en sån här match. Men han är tillbaka i träning till på måndag, det är jag övertygad, säger Jimmy Högberg.

Jonas Sandqvist:– Han har haft lite problem med ryggen. Och så har han varit lite smsjuk i veckan och tränat för sig själv, säger Martin Magnusson, sjukgymnast i ÖSK.