Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Josefine blirårets lucia

Josefine Kuusisto blir årets lucia i Hällefors. I samband med julskyltningen på söndagseftermiddagen drog hon rätt kuvert.

– Josefine blev jätteglad när hon öppnade sitt kuvert och fick se att det stod ordet lucia på lappen, säger Arne Rubin, kyrkoherde i Hällefors-Hjulsjö kyrkliga församling.

Kyrkoherden och hans fru hade i förväg gjort i ordning nio kuvert. I åtta av dessa låg en lapp med ordet tärna. I det nionde stod det lucia.

– Luciakandidaterna fick dra varsitt kuvert, säger Arne Rubin.

Arrangören räknar med att mellan 400 och 500 personer samlats vid torget för att få vara med om den spännande dragningen.

Den 12 december kommer Josefine Kuusisto att krönas av Marie-Louise Danielsson-Tham i samband med en ceremoni i Hällefors kyrka.

– På luciadagen kommer luciaföljet att framträda på arton olika platser i Hällefors kommun. Det blir en hektisk dag från morgon till kväll, säger kyrkoherden.

Hällefors-Hjulsjö kyrkliga församling står för ortens offentliga luciafirande för första gången. Arne Rubin hoppas att det är början på en ny tradition.