Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jubilerande träffpunkt

Träffpunkt 14 har, som namnet låter, träffat precis mitt i prick när det gäller att vara en träffpunkt för daglediga. I år firar man 20-års jubileum, och tar nya tag för 20 år till.

Dagledigaktiviteten Träffpunkt 14 genomförs som ett samarbetsprojekt mellan Laxå kommun och Hyresgästföreningen. Under större delen av de 20 år som man träffats där vareviga vardag så är det Marie Tilly och Ingela Pihlström som fungerat som trivseltanter, eller kanske det är mammor för besökarna.

Börje Larsson hustomte

– Men under nästan hela tiden har vi haft hjälp av vår hustomte Börje Larsson också, säger de.

– Jag trivs så bra här så det har blivit att jag kommer hit och hjälper till med det jag kan. Här är alla som en stor familj, konstaterar hustomten Börje.

Och eftermiddagarna på von Boijgatan 14 är välbesökta. Ingen vill missa bingon, frågesporterna eller de nystartade promenadgrupperna, samt allt annat trevligt som erbjuds. Emellanåt kommer inbjudna gäster och sjunger, informerar, föreläser eller på annat sätt underhåller.

Dan Andersson

Ett sånt inslag var nyligen Hasselforsaren Kjell Ståhl som sjöng och spelade gitarr. Han rev bland annat av Dan Anderssons, ”Jag väntar vid min stockeld”, ”Halleluja” i Molly Sandéns version, Eva Cassidys ”Fields of gold”, Beatles Let it be” och en rad andra kända låtar. Ett högst varierat och populärt inslag som gick hem hos besökarna.

– Här är så trevligt. Inge-la, Marie och Börje sköter det här så bra, menade Ingrid och Kenny Gustafsson som tillhör stammisarna.

Lokala företagare sponsrar till en del och det möjliggör bland annat utflyktsresor och andra festinslag inför storhelger som påsk och jul.

– Hit är alla välkomna oavsett vilken ålder man har, hälsar Marie och Inge-la.