Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jul med eller utan gran

 
Väderskolan
Visa alla artiklar

Vi hade ingen julgran denna jul. Den gran vi satsade på heter Gran Canaria. Det var riktigt skönt att inta sin frukost ute på balkongen med utsikt över den blå Atlanten.

Däremot fanns stämning i form av julsånger, man körde Jingle Bells i högtalarna på snabbköpet i Puerto Rico. På stränderna myllrade det av skandinaviska nissar i tomteluvor och badbyxor. Jag undrar hur tomten klarade av sina uppgifter med så många avhoppade medhjälpare. Television Canaria hade en julgala där en man sjöng på spanska att han drömde om en vit jul. Han visste nog inte vad han missade, tänkte vi. Hade han förstått svenska hade han ju kunnat läsa rubrikerna på svenska tidningar, monstersnö är väl inget som borde locka en kanarier.

Snön är ju i alla fall något exotiskt för dem, han var omgiven av små barn som satt i ett snöfall av konfetti. De tittade storögt på detta och öste pappersremsorna över varandra. Det var nog riktigt stämningsfullt men för oss var den bästa julupplevelsen att simma i havet, 22-23 grader varmt, och ta långa promenader i sommarvärme. Det gällde bara att undvika alla som försökte ragga in en på något. Hej, är ni norrmän? Svensk? Dansk? Man viftar lite med handen och säger russian, så svarar de: have a nice day, och man får vara i fred.