Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läs riksdagskandidaten Julia Kronlids svar på vad som är partiets och hennes viktigaste frågor samt Mats Lindbergs kommentarer.

Annons

Ditt partis viktigaste fråga?Vi vill värna våra pensionärer, ta krafttag mot brottsligheten och stärka försvaret.

Din viktigaste fråga? Jag jobbar för mer hjälp till flyktingar i deras närområde i  stället för en ansvarslöst hög invandring och invandringspolitik i Sverige. Vi får mer valuta för pengarna genom att hjälpa flyktingar på plats. Jag vill också arbeta för att öka valfriheten för familjer. Föräldrar ska själva få bestämma hur de vill fördela sin föräldraledighet och jag vill att man höjer vårdnadsbidraget till det dubbla.

Dina politiska motståndares viktigaste fråga?Jag tycker att det är skralt med viktiga valfrågor hos de andra partierna.

Statsvetare Mats Lindbergs kommentar:

”Julia Kronlid har samma tydliga mediastrategi som partiet har. Dess stora fråga är ju invandringen, men hon tonar ner den och lägger ner den i sin egen lista över viktiga frågor.

Det är ingen slump att pensionärer, brottslighet och starkt försvar är de frågor som SD främst vill driva. Partiet riktar sig mot en speciell publik och man har säkert gjort opinionsundersökningar som visar vilka grupper som kan tänkas välja SD. Krafttag mot brottslighet och starkare försvar låter betryggande i en orolig värld och ser tillbaka till något tryggt. Detta är också typiskt för ett populistiskt (det gamla trygga) och nationalistiskt parti (starkt försvar) I SD:s retorik att alla andra är dåliga och har fel ser vi också det populistiska tänkandet. Det är SD mot alla de andra. Mot etablissemanget och de politiskt korrekta eliterna, som de brukar uttrycka sig.”

Annons