Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JUST NU: Marcus petas i Sauber nästa år – han ersätter Örebrostjärnan i F1-teamet

Marcus Ericsson petas i Sauber. Antonio Giovinazzi presenteras istället som nästa säsongs två första förare tillsammans med Kimi Räikkönen, enligt ett pressmeddelande av Sauber.

► (+) Marcus dramatiska säsong i F1 lopp för lopp – från succépoängen till otäcka kraschen

► (+) JUST NU: Marcus Ericsson petas av Sauber – Sporten sänder live

Marcus Ericssons F1 tid i Sauber ser ut att vara över.

Under tisdagseftermiddagen presenterade Sauber Antonio Giovinazzi som förare nästa säsong. Eftersom Kimi Räikkönen redan är klar in till nästa säsong gör det att de två första platserna i teamet är ockuperade. Marcus blir istället tredjeförare.

Sauber skriver i ett pressmeddelande att det är naturligt att kontraktera italienaren till följd av hans kopplingar till hans nationella kopplingar till Alfa Romeo.

– Vi är väldigt nöjda att ha slutfört vår förar-lineup inför nästa säsong. Först kontrakterade vi Kimi Räikkönen, en extremt erfaren förare som kan bidra till utvecklingen av vår bil och som kommer att skynda på utvecklingen av vårt team, säger Frédéric Vasseur, stallchef och fortsätter:

– Tillsammans med Alfa Romeo så är vi nöjda med att välkomna Antonio Giovinazzi, som kommer att ta Charles Leclercs plats. Vi har redan haft möjligheten att arbeta med honom och han har visat att han har en stor potential. Vi är väldigt målinriktade och motiverade. Vårt mål är att fortsätta utvecklas och kämpa om de platser som räknas.