Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JUST NU: Nytt krispaket – 15 miljarder till kommuner och regioner

 
Coronaviruset i Örebro län
Visa alla artiklar

Regeringen har kallat till en ny presskonferens om budgetåtgärder med anledning av coronaviruset. Du ser sändningen live här med start klockan 08.45 på torsdagen.

LIVE-TV: Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

– Det börjar bli många krispaket, ytterligare ett i dag, säger finansminister Magdalena Andersson (S).

I dagens krispaket föreslås kommuner och regioner få ett tillskott på 20 miljarder kronor i generella statsbidrag i år, jämfört med de 5 miljarder kronor som regeringen har aviserat tidigare. Exakt hur mycket varje kommun får ska presenteras senare under torsdagen.

– Att vi har en global coronakris, läkare, lärare och sjuksköterskor ska inte bli av med jobbet, säger Mats Persson, ekonomisk-politisk talesperson i Liberalerna.

I och med en kraftig ökning av samtal till krisinformationsnumret 113 13, som drivs av SOS Alarm föreslås det att verksamheten ska få ökat anslag med 15 miljoner under 2020.  

På pressträffen deltog finansminister Magdalena Andersson (S), Emil Källström ekonomisk-politisk talesperson i Centerpartiet, Mats Persson ekonomisk-politisk talesperson i Liberalerna, och finansmarknadsminister Per Bolund (MP).