Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kåbemattan-cup är i full gång

Kåbemattan-cup i Fjugesta är i full gång. I år är det 25:e gången som Lekebergs IF arrangerar tävlingen. I år är det 64 lag från hela länet som deltar.

Den förening som i år har anmält flest lag till årets upplaga av Kåbemattan-cup är arrangörerna Lekebergs IF som har lag med i alla grupper utom P98. Totalt ställer Lekebergs IF i år upp med inte mindre än 14 lag.

För att cupen ska bli verklighet krävs det en hel del engagemang från föräldrar som skjutsar, står i sekretariatet och i kiosken.

Malin Myrberg, Anna Borglund och Lena Håkansson var några som stod i kiosken i lördags.

– Vi gör det här för barnen och ungdomarna, säger Lena Håkansson som är kioskansvarig och som har ställt upp och arbetat ideellt under cupen i 15 år.

Malin Myrberg och Anna Borglund håller med.

Under åren har Lena Håkansson försökt att förändra kioskens utbud till att kunna erbjuda lite mer nyttiga godsaker att stoppa i munnen.

– För 15 år sedan var det mer godis. Vi har dragit ner en hel del på godis och försöker satsa mer på frukt och grönsaker, säger Lena Håkansson.

I grönsaksväg erbjuds det en plastmugg med morots- och gurkstavar med tillhörande dipp.

– Vi har pratat om att i framtiden kanske kunna erbjuda smoothies, säger Lena Håkansson.

Smoothies är frukt som är mixade med juice och yoghurt.

Lena Håkansson påpekar att de nyttigare alternativen går hem hos barnen och ungdomarna.

Gabriel Kaplan tycker det är bra att kiosken erbjuder nyttigare godis.

– Det är bra. Det är nyttigt och ganska gott, säger han och påpekar att han ser fram emot när han ska spela i cupen nästa helg.

För Kåbemattan-cup fortsätter nästa helg och när cupen avslutas på söndagen har över hundra matcher spelats i bollhallen i Fjugesta.