Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalle Holmberg sänkte ÖSK – jagar segern i allsvenska skytteligan

Kalle Holmberg visade att släkten är värst när han gjorde sitt 13:e mål för säsongen och såg till att IFK Norrköping besegrade ÖSK med 2–0 i allsvenskans näst sista omgång.

Annons

ÖSK mönstrade en defensiv 5-4-1-uppställning inför 6447 åskådare på Östgötaporten i hopp om att kunna täppa till det försvar som läckt betänkligt i år. Johan Mårtensson inledde som högerback som ersättare för avstängde Martin Lorentzson och in från start kom Arvid Brorsson i mittförsvaret.

Men det dröjde bara fem minuter innan hemmalaget tog ledningen på frispark. David Moberg Karlsson, planens piggaste spelare, smekte in 1–0 med vänstern förbi muren och in vid målvakten Oscar Janssons vänstra stolpe.

I 23:e minuten ökade Kalle Holmberg på till 2-0 mot sitt gamla lag. Kalle fick en boll i djupled, vände bort ÖSK-försvararen Brendan Hines-Ike, innan han enkelt rullade in bollen med vänstern i vänstra hörnet.

Holmbergs 13:e mål i årets allsvenska och därmed är han bara ett mål bakom Djurgårdens Magnus Eriksson som toppar den allsvenska skytteligan inför den sista omgången.

I 78:e minuten var Holmberg nära att gå upp i delad allsvensk skytteligaledning men nicken från nära håll träffade ribban.

Kalle hade även en giftig chans i slutminuterna när han ryckte igenom ÖSK-försvaret och sköt med vänstern men Oscar Jansson gjorde en fin parad med handen längs gräset.

ÖSK hade svårt att få till något organiserat spel där många spelare verkade vilsna i sina positioner. Anfallsspelet var snudd på obefintligt.

Med halvtimmen kvar att spela gjorde ÖSK ett dubbelbyte, Ferhad Ayaz och Michael Omoh kom in istället för Maic Sema och Johan Mårtensson, men det förändrade inte spelbilden.

I 82:a minuten fick Alfred Ajdarevic komma in i stället för Kennedy Igboananike. Ajdarevics första inhopp i årets allsvenska.

ÖSK ligger i och med förlusten kvar på elfte plats i tabellen. Sista omgången spelas på söndag. ÖSK tar då emot AIK på Behrn arena.