Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle jagas av andra klubbar

Kalle Holmberg har fått sitt allsvenska genombrott den här säsongen.
Nu är han eftertraktad av andra klubbar.
– Det finns intresse, säger ÖSK-talangen.

Annons

19-åringen har tagit steg för steg framåt under hösten. Även om hans plats i startelvan är i fara i mot Norrköping är han nöjd med sin säsong så här långt.

– Det har blivit ett litet genombrott. Jag har fått spela mycket nu på slutet och det har känts bra. Jag har fått göra några assist och ett mål. Det är kul att få spela, säger Holmberg.

Anfallaren/mittfältaren kom till ÖSK från Karlslund inför förra säsongen och fick redan då chansen att debutera i allsvenskan. Men det är först nu som han på allvar etablerat sig på den här nivån.

”Vill leva på fotbollen”

– Jag hade tålamod förra året och inför den här säsongen tänkte jag att jag ska ta chansen när jag får den. Och det tycker jag att jag har gjort. Nästa steg blir att etablera sig lite till i allsvenskan. Sedan kanske man får något anbud. Jag vill kunna leva på fotbollen hela livet, säger Holmberg.

Har du agent?– Ja, det blir alltid lättare så. Då får han sköta allt runomkring och jag kan koncentrera mig på fotboll. Jag har Jonas Wirmola som samarbetar med Martin Dahiln. Det fungerar bra.

Finns intresse redan nu?– Ja, absolut. Det finns det.

Utländska eller svenska klubbar?

– Mest svenska just nu. Men vi får se vad som händer.

Precis som alla andra är han först och främst inställd på att ta den lilla chans som finns att rädda allsvensk kontrakt med ÖSK.

– Vi måste fortsätta tro på det här även om det ser tungt ut. Och det börjar redan mot Norrköping, säger Kalle Holmberg.