Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalle talar ut: "Dåligt gjort av mig"

Ett rött kort, och Kalle Holmberg bytte matchhjältegloria mot hundhuvud. Nu talar ÖSK-anfallaren ut om incidenten mot BK Forward.

- Jag blev arg och knuffade till honom, och han föll. Det var dåligt gjort av mig. Nu får jag ta konsekvenserna av det, säger Kalle dagen efter 2-2-derbyt i Svenska cupen.

Holmberg var het i matchen. I första halvlek hade han ett skott som träffade ribban, damp ned på, eller sannolikt över, mållinjen av tv-bilderna att döma. Domaren Mohammed Al-Hakim och hans assisterande domare tyckte dock inte att bollen var över linjen.

I andra halvlek kom Nordin Gerzic och och kvitterade. Strax efter det avslutade Kalle Holmberg ett fint anfall med att kallt rulla in 2-1 till ÖSK. Som i det läget såg ut att mer eller mindre ha vänt och avgjort matchen.

Men bara ett par minuter efter det fick Holmberg syna domarens röda kort, efter en sammanstötning med Forwards mittback Daniel Björkman.

Efter matchen ville ÖSK:aren inte prata med media.

- Jag var besviken och arg, mest på mig själv förstås.

Berätta om händelsen, som du uppfattade den?

- Det började som ett bra kontringsläge, där jag försökte spela ut bollen till Martin Broberg på kanten. En av deras spelare, jag tror att det var Kristoffer Näfver, läste passningen och bröt. Min tanke då var att snabbt ta tillbaka bollen, men då ställde sig deras mittback (Björkman) i vägen för mig. Jag knuffade till honom och han föll, vilket jag så klart ångrar i efterhand.

Du brukar vara taggad, men inte så att det rinner över?

- Precis. Så där aggressiv ska man inte vara. Jag gjorde fel, och får ta konsekvenserna nu. Det blev en grov utvisning, och jag missar två matcher. Det är tufft, men jag får lära mig av mitt misstag, säger Kalle.

Vilket innebär att Holmberg inte får spela i mötena med Gais och Helsingborg i det fortsatta gruppspelet i cupen.

Det blev inte bättre av att Emil Berger i slutminuterna knorrade in en vacker frispark och stal två poäng av ÖSK. Som kunde ha blivit alla tre, om Erik Björndahl förvaltat ett friläge med bara sekunder kvar att spela.

Kalle Holmberg ger gärna en eloge till BK Forward, samtidigt som han tycker att hans eget lag ska kunna göra det bättre.

- Forward gör det bra, absolut. Men vi skapar tillräckligt för att vinna matchen. Bränner en hel del väldigt bra chanser, och bjuder samtidigt på några misstag som blir ödesdigra.

Det såg ut som att ni blev lite tagna av det tidiga baklängesmålet?

- Det är klart att det finns en hel del prestige i att möta Forward i en tävlingsmatch. De har allt att vinna, och vi allt att förlora. Men det måst vi kunna hantera bättre. Det spelar ingen roll vilket lag vi möter, vi ska kunna prestera bättre än vi gjorde i den här matchen.