Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalles sköna skadebesked: ”Säkerhetsåtgärd”

Målskytt direkt i återkomsten.Men efter endast 28 minuter tvingades Kalle Holmberg lämna planen.Nu lämnar ÖSK-anfallaren en positiv nyhet:– Det var bara en säkerhetsåtgärd, säger han.

Efter en uppmärksammad situation i prestigederbyt mot BK Forward i svenska cupen blev Kalle Holmberg, 23, utvisad. Och följaktligen avstängd i de två kvarvarande gruppspelsmatcherna mot Gais och Helsingborg.

I den näst sista träningsmatchen före seriepremiären, mot Veikkausliiga-klubben Mariehamn, var han tillbaka. Holmberg bildade anfallspar med Alhassan ”Crespo” Kamara. Efter bara tre minuter överlistade han ålänningarnas målvakt Walter Viitala.

– ”Crespo” fick en back ur position. Jag såg en lucka och sprang i den. Sedan hittade Broberg (Martin, reds anm) mig. Det vara bara att lägga dit den. Skönt att den satt, säger forwarden.

ÖSK styrde och ställde fullständigt i inledningen. Holmberg var aktiv i högsta grad, och hade ett finger med i spelet bakom 2–0-målet som kollegan ”Crespo” prickade in. Men i den 28:e minuten höll publiken på Behrn arena andan. Holmberg lämnade planen – med en skadekänning.

– Det var bara en säkerhetsåtgärd. Jag har haft problem med ett lår i veckan, en baksida, och det kändes inte värt att ta några risker. Men det är ingen bristning eller någon sådan skada som jag har fått, och det är förstås väldigt viktigt.

ÖSK tappade sina linjer efter Holmbergs uttåg. Ersättaren Jonathan Lundberg lyckades inte vinna lika många bollar högt uppe i banan eller komma till samma antal möjligheter. När hemmapressen avtog, svarade Mariehamn med att både reducera och kvittera. Brian Span och Dever Orgill målskyttar. Med runt 20 minuter kvar avgjorde dock inbytte mittbacken Erik Moberg. Han nickade dit 3–2 efter en fint slagen hörna av comebackande Astrit Ajdarevic.

– Första halvtimmen är jag riktigt nöjd med. Men sedan slarvade vi alldeles för mycket. Vi var lite för omständliga och slarvade, och borde ha vunnit den här matchen större än med endast ett mål.

Ändå skönt för dig att göra mål direkt efter avstängningen, eller?

– Verkligen. Egentligen spelar det ju ingen roll vem som står för målen så länge som laget vinner, men det var klart att det var bra att komma in i det på en gång. En anfallare ska göra mål. Så enkelt är det.

Det har blivit fem fullträffar på sex träningsmatcher för Holmberg.

– Min bästa försäsong hittills, absolut. Sedan gäller det att kunna leverera lika bra i allsvenskan. Vi måste fortsätta att vinna och göra bra prestationer nu.

Gör skadekänningen att du riskerar att missa den sista försäsongsdrabbningen mot Hammarby?

– Det tror jag inte, säger Kalle Holmberg.

ÖSK-tränaren Alexander Axén ser positivt på lagets offensiva uppvisning mot Mariehamn:

– Sett till antalet chanser som vi skapade i cupmatcherna, så gjorde vi alldeles för lite mål. Egentligen ska man kanske inte stå och gnälla när man har gjort tre framåt, men vi kunde ha svarat för ett par till. Vi var ganska rostiga i början. Inte så konstigt med tanke på det två veckors långa uppehåll som vi har haft, kanske, men vi klarade av att rätta till saker och ting. Jag är framför allt nöjd med att det är länge sedan vi förlorade nu. Det är viktigt att ha med sig, säger han.

Ajdarevic och debuterande Maic Semas entré i den andra halvleken gav den effekt som han hoppades på.

– De båda blev en injektion, och det var precis det som jag ville se. Riktigt roligt. Bra att kunna påverka matchbilden till vår fördel genom några byten.

Genrep inför den allsvenska premiären mot Hammarby på annandag påsk. En bra genomkörare, eller?

– Absolut. Det blir bra för oss att få en sådan match, och det lär bli en helt annan intensitet. Vi behöver få spela 90 minuter i ett högt tempo före matchen mot Djurgården. Först gäller det att göra bra träningar i veckan som kommer, säger Alexander Axén.

Läs mer om matchen i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill.