Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kämpaglöd och glädje på friluftsdag

Friluftdagen på Transtensvallen har blivit en efterlängtad traditon för många av deltagarna. Och alla har de blivit bättre, starkare och snabbare än förra året. Enligt dem själva i alla fall.

Annons

Treorna på Barn- och fritidsprogrammet på Alléskolan står för organisationen av friluftsdagen, men kämpaglöden och entusiasmen stod de drygt hundra tävlingsdeltagarna för. Med egengjorda skyltar med hejaramsor på hjälpte de som inte tävlade för stunden sina lagkamrater till nya höjder, längder och prestationer.

– Man måste ju stötta kompisarna och heja på dem även om man inte är med själv, förklarade Anna Wadsten som deltog i tipspromenaden.

Kulstötning, bollkastning och löpning var andra grenar på friluftsdagen. Robin Björk hade varit med på löpningen - och kommit på en hedrande andraplats.

– Jag är nöjd för jag hade inte övat på att springa något innan. Jag hade bara gått promenader, men man skulle bara springa 60 meter så det var ingen fara.

Den avslutande grenen handlade också om löpning, fast i lag. Stafetten blev en rafflande historia med många starka viljor. Christian Carlsson sprang i det ena laget och var peppad inför uppgiften. Han tycker om att springa och gillar friluftsdagen väldigt mycket.

– Det är jätteroligt för man får träffa sina vänner. Det allra roligaste är att jag får vara i samma lag som min bästa kompis Robin.

Både Christian och Robin, med efternamnet Lundell, är helt hundra på att de blivit mycket snabbare sen förra årets friluftsdag. Och starkare. Även Solveig Neander känner sig i bättre form än förra året, men så har hon också övat. Styrketräning en gång i veckan. Får hon bara öva lite till ska hon komma tillbaka nästa år och vara bäst av alla.

Annons