Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kamran ska slå sig in i fullmäktige

Han vill ta en plats i fullmäktige. Boxaren Kamran Kabinejad står på elfte plats på centerns provvalslista.

Han brinner för boxning och har boxats sedan han var 13, både som proffs i USA och som amatör på hemmaplan. För några år sedan startade han boxningsklubben i Markbacken men nu vill Kamran även ta sig in på en ny bana – den politiska.

– Jag är en person som gillar att engagera mig och jag har också funderat mycket under åren. Många grejer som retat mig och som jag velat ändra på. Nu tyckte jag att det var dags att göra något åt det.

– Problemet blir väl bara tt hinna med allt, jag har rerdan rätt så mycket med träningar och tävlingar.

Varför just Centerpartiet?

– Jag är en rätt jordnära person som tycker att deras åsikter överensstämmer med mina. Ungdomsarbetslösheten, skolfrågor och miljötänket är sådant som jag tycker är viktigt.

– Jag har varit på en del möten och fått gehör för mina åsikter, det känns bra.

Har du alltid varit politiskt intresserad?

– Jag har nog alltid tänkt politiskt men jag har aldrig varit partipolitiskt engagerad. Och jag måste nog erkänna att jag röstat på alla färger tidigare – rött, grönt och blått.

– Jag har börjar att se saker från en annan vinkel. Det som jag tidigare gått och gnällt över och varit otålig över kanske måste ta den tid det tar, Förändring tar tid, det har jag lärt mig.

Vad är ditt mål med ditt politiska enagagemang?

– Att jag ska komma in i kommunfulmäktige och påverka och arbeta för att ungdomarna i Örebro får det bättre. Dom är våran framtid.

Har du fått några kommentarer från dem i boxningsklubben?

– Vi har aldrig pratat politik i klubben. Det är en frizon, alla är välkomna men politik var för hett. Men nu så har jag börjat, det känns helt okej.

– Fast jag har fått en konstig kommentar, nån sa: Centern – är du bonde?

– Jag fattade ingenting först, men nu har jag läst på!