Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan bristen ha med det här att göra..?

Bristen på undersköterskor ökar alltmer – det är ett faktum. Kan möjligtvis den slavliknande lönen vara en orsak till att få vill in i branschen?

Kan det vara de ohälsosamma scheman som införts, som endast är gynnsamma för arbetsgivaren? Kan det måhända vara den ofta miserabla planeringen – en personal gör en insats för att nästa ska komma till samma kund och göra en annan insats i stort sett samtidigt eller en stund efter?

Personal springer förgäves för att jaga kundtid men alltför mycket tid slösas i onödig ”restid” som inte existerar i planeringen – man ska flyga emellan besöken.

Personal får inte dokumentera hemma hos kunder, inte heller finns någon tid avsatt för detta på hela arbetspasset. Har man sedan dålig besökstid inför lönesamtalet så är man rökt och får sämsta löneutvecklingen trots att man kanske gör ett fantastiskt gott arbete.

Varför tror NI folk slutar i yrket eller inte vill påbörja detta?

”Farväl till de lyckliga tiderna!”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel