Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan få dela på Alvbåges plats

John Alvbåge är borta. 
Då kan det mycket väl bli delat ansvar under säsongen för ÖSK:s två nya målvakter.
– Just nu finns ingen som skulle vara klar etta och tvåa, säger ÖSK:s tränare Sixten Boström.

Jonas Sandqvist är mest meriterad och favorit i förhandstipsen att stå i ÖSK:s allsvenska premiär på måndagen. Men ÖSK-tränaren Sixten Boström håller som vanligt startelvan hemlig.

Dessutom värderar han Tomer Chencinski exakt lika högt som Sandqvist. Han gör det efter den sista träningen inför allsvenska premiären mot Åtvidaberg. Vem som står bestäms på värmningen på tisdagen. I alla fall offentligt.

Och nu öppnar Boström också för att alternera mellan målvakterna under säsongen i allsvenskan.

Bäst för dagen står– Jag ser det som att de är väldigt jämna, lite olika egenskaper. Men tar man en helhet ligger de väldigt nära varandra. Och det kommer säkert bli och vara så att – lika som med alla utespelare – står den för dagen som är bäst, säger Boström.

Värdera beroende på motstånd– Just nu finns ingen som skulle vara klar etta och tvåa. Det tycker jag är bra, så är det med andra positioner också. Vi får värdera olika aspekter, som vilket lag vi möter med mera. Det är första gången under min tid som vi har en sådan här situation i ÖSK.