Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan lånas ut - till Iran

I dag börjar ÖSK-anfallaren Andreas Haddad löpträna igen efter sin långa skadeperiod.
Nu har Haddad kontaktats av en agent som hävdar att den iranska mästarklubben Sepahan vill låna honom under vintern.

– Om jag blir frisk under nästa månad pratar agenten om en utlåning under den svenska försäsongen, säger Haddad till NA.

Bara två omgångar återstår av allsvenskan men för Andreas blev första säsongen i ÖSK väldigt kort. Han avgjorde premiären borta mot IFK Göteborg med matchens enda mål men det blev bara totalt fem matcher, och tre mål.

Väntar på rätt diagnosHela året har Andreas känt smärta i ett parti mellan magen och ljumsken och trots att han genomgått ett par operationer väntar han fortfarande på den exakta diagnosen. ÖSK-spelaren har rehabtränat under en längre tid och i dag börjar han alltså löpa.

När kan det bli aktuellt att slå på en boll igen?

– Jag vill vänta till december. Vi har ledigt under hela november och jag tänker inte ha bråttom. Väntar hellre en månad extra, säger han.

Vad är sanning i det här?

Enligt Sportbladet vill nu klubbar i utlandet låna ÖSK-anfallaren under det svenska vinteruppehållet. Iranska Sepahan uppges visa hetast intresse men även Al-Ahly från Förenade Arabemiraten och det nyblivna MLS-laget Vancouver Whitecaps nämns i sammanhanget.– En agent, en iranier som finns i Sverige och som jag träffat en gång tidigare, ringde till mig och sa att det finns ett intresse från de här klubbarna. Men jag har kontrakt med ÖSK två år till och har inte lagt någon energi på det. Jag vet inte om det stämmer och har inte pratat med Lennart Sjögren, säger Haddad.

”Kärlek för Örebro”

Han är noga med att understryka:

– Jag trivs jäkligt bra i Örebro. Trots att jag blev skadad tidigt på säsongen så har klubben stöttat mig och jag känner en sån kärlek för Örebro. Vill verkligen att du skriver det.