Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kan vara något bygga på"

Sixten Boström provade inte bara nya spelare. Han ändrade också spelsystem mot Kalmar.
–Det kan vara något att bygga vidare på, säger han.

Det blev ny förlust. Men efteråt fanns det positiva tecken ÖSK-tränaren ville lyfta fram.

–Jag tycker faktiskt vi gör en av våra bästa matcher på väldigt länge. Jag vill ge spelarna en stor eloge för denna uppryckning, att de klarar det trots all skit de fått ta emot på senare tid.

Ny spelmodellDet var ett delvis nytt ÖSK som kom till spel. Nyförvärvet Christoffer Wiktorsson fick debutera från start som vänsterback och Samuel Wowoah flyttades fram som vänstermittfältare. På topp placerades Kalle Holmberg bredvid William Atashkadeh. Det innebar att Boström lämnade sin beprövade 4-3-3-formation för en mer 4-4-2-liknande uppställning.

–Nu blir väl folk nöjda i den här stan om de ser att jag också kan använda 4-4-2, ler Sixten Boström med tydlig passning till alla röster som länge önskat alternativ.

–Själv ser jag ju den som 4-1-3-2 men jag måste medge att det var en förändring. Framför allt med två spelare på topp och Samuel på mittfältet för att stärka den lagdelen.

Hur tycker du testet föll ut?–Det kan mycket väl bli något att bygga vidare på. Jag har haft tanken länge, men vi har haft lite för få friska, centrala anfallare för att kunna använda den i tidigare matcher.

ÖSK hade 17 avslut under matchen, varav elva på mål. Att jämföra med gästernas fyra.

–Jag tycker förstås någon av våra chanser skulle ha kunnat gå in. Men bollen går inte vår väg just nu. Oavsett den situation vi befinner oss i just nu så måste jag ändå vara nöjd med det hårda jobb spelarna tog både defensivt och offensivt, säger Sixten Boström.

Stötta spelarnaInför matchen hade han också vädjat till Örebropubliken om att stötta spelarna i det utsatta läget.

–Jag tycker publiken var bra på det i dag. All frustration får de gärna ta ut på mig men låt spelarna få stödet. Att bygga upp deras självförtroende är enda sättet få dem att prestera bra, säger Sixten Boström.

Nöjd NanneKalmars tränare Nanne Bergstrand höll med om att ÖSK dominerade delar av matchen.

–Vi är naturligtvis tacksamma för de tre poängen. Samtidigt tycker jag vi börjat hitta vår stabilitet igen sedan vi gick tillbaka till 4-3-3-spelet även om vi fortfarande tappar för mycket boll på mittfältet för att jag ska vara helt nöjd, säger han.

–Och senast släppte vi in ett mål på övertid som gjorde att vi tappade två poäng. Då känns det skönt att vi lyckade behålla den här ledningen.

"Ha framtidstro"Nanne Bergstrand har tränat Kalmar i sammanlagt 13 år och varit med om både med- och motgångar. Något år efter laget vunnit SM-guld dröjde det nio omgångar in i serien innan första segern kom.

–I såna lägen gäller det att hitta ljusglimtarna och bygga på dem. Örebro hade exempelvis 17 avslut i dag, det är något positivt att ta med till spelarna.

–Det absolut viktigaste är att ha framtidstro. Den som inte har det springer inte de där extra metrarna på planen som är så viktiga, säger Nanne och tittade sedan på sin tränarkollega:

–Du är ju inte ens gråhårig än. Så farligt pressad kan du inte vara, skämtade han väl medveten om sin egen hårfärg.