Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Känns som att komma hem"

Det blev precis som NA skrev tidigare på torsdagen.
John Alvbåge lämnar ÖSK för IFK Göteborg.
– Med all respekt för ÖSK, det blir lite av känslan att komma hem, säger han till IFK Göteborgs hemsida.

Klockan 16.00 på torsdagen presenterades John Alvbåge i Gamla Ullevis pressrum som IFK Göteborgs nya målvakt. Hans kontrakt med ÖSK går ut efter den här säsongen och Alvbåge och ÖSK har bestämt att gå skilda vägar. Precis som NA tidigare har skrivit.

Nu är det klart att Alvbåge flyttar hem till Göteborg igen. Han har skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben han senast var i 2005. Då hade han stora problem att ta en plats och fick länge stå vid sidan av rutinerade Bengt Andersson.

Mild dementerade NA:s uppgifter– Om jag tittar tillbaka på den förra blåvita tiden i dag var det bra för min karriär. Jag fick min egentligen första stora motgång i en förening där det dessutom var ganska turbulent, jag lärde mig en hel del av det där, säger Alvbåge, som tränade med ÖSK på torsdagsförmiddagen innan han åkte till Göteborg och genomförde presskonferensen tillsammans med IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild, som så sent som för tre veckor sedan till NA dementerade uppgifterna om att Alvbåge skulle vara klar för Blåvitt. Nu valde klubben att inte hålla värvningen hemlig längre.

Blåvitt är favoritklubbenDen 29-årige NA-bloggaren erkänner att IFK Göteborg är favoritklubben.

– Det är inget att hymla om. ÖSK har under alla år gjort fantastiskt mycket för mig och jag är dem evigt tacksam. I staden träffade jag dessutom min fru och där är två av mina tre barn födda. Men IFK Göteborg var något jag växte upp med. Jag är född på 80-talet och fick i unga år och hemma förstå innebörden av att vinna två uefacuptitlar. Det var givetvis oerhört stort att få spela för den föreningen, även om det inte blev så länge som jag tänkt den gången.

Läs mycket mer om John Alvbåges flytt i fredagens NA, papperstidningen!

ÖSK:s utgående kontrakt

John Alvbåge, målvakt.

Simon Nurme, målvakt.

Peter Rosendal, målvakt.

Per Johansson, mittfältare.

Erik Nilsson, mittfältare (utlånad till Ljungskile).

Fredrik Nordback, mittfältare.

Magnus Kihlberg, mittfältare.

Robin Staaf, anfallare.