Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanonläge för Ekblom

Fredrik Ekblom har bästa tänkbara möjlighet att utöka sin ledning i TTA-serien.
Under lördagens dramatiska kval lade totalledaren från Örebro beslag på pole position samtidigt som Richard Göransson floppade.
Följ Kanonloppet längre ner i artikeln.

Annons

Kvalet till Kanonloppet på Gelleråsen avgjordes under de sista minuterna när Alx Danielsson körde av banan.

– Min ingenjör Janne timade det jättebra. Jag fick de varven jag behövde i slutet och bilen var kanonfin, lätt att köra och uppenbarligen snabb, säger Ekblom till TTA:s hemsida.

Problem för GöranssonHemmaföraren Thed Björk satte femte bästa tid medan Ekbloms store rival Richard Göransson från Örebro kom i mål med problem och startar från blott tolfte plats i eftermiddagens race. 15.15 drar tävlingen i gång.

– Vi timade det här upptorkande kvalet fel. Vi var snabbast direkt på regndäck och vi visste att det skulle bli torrt i slutet. Jag hann bara göra mitt uppvärmningsvarv på slicks, sedan körde någon av och jag hann inte sätta en tid. Riktigt surt, säger Göransson till TTA:s hemsida.

Fredrik Ekblom leder förarmästerskapet på 72 poäng. Linus Ohlsson har 56 och Richard Göransson 54. Kommer Ekbloms jätteryck i eftermiddag?

Efter klassikern Kanonloppet väntar tre deltävlingar till i mästerskapet. De avgörs på Anderstorp, Tierp arena och Göteborg.

Klicka här för att komma till livetimingen från loppet!

Topp tio i kvalet

1 Fredrik Ekblom Volvo S60 1:04.388

2 Martin Öhlin BMW SR +0.123

3 Linus Ohlsson Saab 9-3 +0.151

4 Robin Rudholm Saab 9-3 +0.199

5 Thed Björk Volvo S60 +0.306

6 Daniel Haglöf Saab 9-3 +0.352

7 Alx Danielsson Citroën C5 +0.356

8 Stefan Söderberg Citroën C5 +0.455

9 Mattias Andersson Saab 9-3 +0.500

10 Robert Dahlgren Volvo S60 +0.528