Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanonlopp av Marcus

Marcus Ericsson svarade för ett kanonlopp och körde upp sig från 17:e till sjunde plats i lördagens GP2-race i Singapore. Det betyder att han får starta som tvåa i söndagens sprintrace.

Annons

Efter ett misslyckat kval i fredags var Marcus Ericssons chanser till en framskjuten placering inte speciellt stora på stadsbanan i Singapore. Kumlaföraren har tidigare visat att han är kapabel att köra upp sig från en plats långt bak i kön, och nu skedde det igen.

Redan på första varvet tog Marcus fyra placeringar och  och han väntade länge med att göra det obligatoriska depåstoppet. En kort stund var han faktiskt i ledning när nästan alla andra bytt.

På det 15:e varvet gjorde Marcus en snygg omkörning av både Stefano Coletti och Giedo van der Garde och på nästa varv gasade han förbi James Colado. Han bjöd publiken och tv-tittarna på stor underhållning.

I slutet låg Marcus åtta, vilket gett honom pole position i söndagens lopp, men så fick Luca Filippi problem som slutade med en vålsam krasch in i muren. Italienaren kunde emellertid lämna banan på egan ben.

Valsecchi säkrade totalsegernSjundeplatsen gav Marcus sex nya poäng vilket befäster hans åttondeplats i mästerskapet.

Britten Max Chilton vann loppet före Esteban Guitérrez och med Fabio Leimer på tredje plats.  Men dagens stora vinnare var loppets fyra Davide Valsecchi som i och med placeringen i dagens lopp säkrade totalsegern i mästerskapet.

LÄS MER I SÖNDAGENS NA, PAPPERSTIDNINGEN!