Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Käppar i hjulen för rallysprint

Andra deltävlingen i den nya Sprintcupen ställs in. Anders Eriksson i Hällefors motorklubb konstaterar ännu en gång att snö och is fattas.

Annons

Tävlingen skulle ha gått i morgon söndag 2 mars, men det varma vädret har satt käppar i hjulen.

Tidigare har Motorklubben även tvingats ställa in Bergslagsrallyt av samma skäl.

– Vi hade stora förhoppningar inför söndagen. När den senaste snön kom och det var några minustrader körde vi till snön. Nu är i princip allt borta, säger Anders Eriksson.

Många timmars arbete har lagts ner, men Eriksson säger att det här måste klubben också ha med i beräkning.

– Den här gången innebär det inte så mycket i tid och pengar. Det mesta var trots allt förberett och gjort. Det är poängen med att lägga tävlingar på ett och samma ställe.

För den nya Sprintcupen innebär detta att deltävling två styrks. De två återstående delarna ska läggas under sommaren och det torde inte bli några problem att genomföra dem. Hela cupen blir då enbart tre deltävlingar.

– Att ställa in är alltid tungt, men jag är optimist. Nu siktar vi närmast mot 15 mars då vi arrangerar folkracetävling. Vi hoppas på väderomslag eftersom det även då krävs vinterunderlag, säger Anders Eriksson.