Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kapris- och pepparrotsmos med brynt smör

Ett mos som passar kalasbra till stekt fisk.

4 portioner, 35 minuter

3 msk hackad kapris

1/2-1 dl färskriven pepparrot (efter smak)

1 citron, skalet + lite saft

1-2 msk dijonsenap

2 msk hackad bladpersilja

Koka moset enligt grundreceptet, med den skillnaden att smöret (50 g) bryns i en kastrull tills det får lite färg och börjar dofta nötigt. Steker du fisk till så använd smöret som fisken stekt i.

Blanda sedan ner kapris, pepparrot, rivet citronskal (tvätta den först) och dijonsenap. Smaka av med lite citronsaft. Strö över persiljan.