Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kärleken lockadeClaes till Bångbro

Han har lagat mat åt åtskilliga celebriteter och arbetat på förstklassiga restauranger i såväl Sverige som Norge och Spanien. Nu tillbringar dock Claes Albertsson all sin tid på hemmaplan.

Det var den stora kärleken som tog Claes Albertsson till Ljusnarsberg för drygt två år sedan. Den andra stora passionen – mat – fick honom att nappa på förslaget om att driva restaurangen på golfklubben i Stjärnfors.

Fjolårets golfsäsong var den första. Vad han inte var beredd på var den stora tillströmningen av gäster, vilket innebar mycket långa arbetsdagar. Räknat i timmar innebar de ett års arbete på sex månader. Ändå tvekade han aldrig att dra på sig kockskjortan inför årets säsong.

– Man måste nog vara lite småkorkad. Men jag älskar det här. Glädjen i att glädja andra är det som driver mig, säger han. Och jag ser det inte som min egen restaurang. Den tillhör medlemmarna och jag är här för deras skull.

Claes är född och uppväxt i Karlstad. Det var också där han påbörjade sin matlagningskarriär. Då betygen inte räckte till gymnasiestudier inom livsmedel läste han istället ekonomi. Samtidigt arbetade han som lärling på krog i Karlstad. Där fick han senare också anställning under efter studierna.

Med drömmar om att utvecklas i sitt yrkesutövande flyttade han till Stockholm. Där arbetade han under flera år på både högklassiga restauranger och finlandsfärjor.

– Det var lite hattigt och hoppigt, men vill man fortsätta att utvecklas som kock är man tvungen att byta jobb, konstaterar han.

Lusten till utmaningar förde honom så småningom till Norge och sedermera den spanska solkusten.

– Spanien var en bra utmaning. Där fanns en mycket bred publik att tillfredställa.

Det var också i Spanien han träffade sin sambo, ljusnarsbergaren Barbro Lundgren. Något som fick honom att flytta hem till Sverige igen. Den här gången till Bångbro. Och på den vägen är det.