Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlsäng kan bli ett idrottsområde i Nora

Även Landsbygdspartiet oberoende (Lpo) ansluter sig nu till Norapartiets (Np) gamla förslag om att renovera den befintliga skolan, vilket även Miljöpartiet gjort debattinlägg om 24 april.

Vi, Np och Lpo, ser potential i befintliga byggnaders funktionalitet. Låt en erfaren byggnadskonstruktör göra en genomgång, ta fram möjliga förbättringsåtgärder till en standard som kan vara likvärdig med dagens krav Vi förstår att detta leder till att många lärare och ledare blir besvikna. Men utifrån det resultat och kostnad Nya Karlsängskolan lett till och det faktum att vi troligtvis har att hantera en vårdskuld utifrån Corona anser vi att en återanvändning av gamla skolan är det klokaste i detta läge.

Nyligen konstaterade även fem forskare att ungdomar med strukturerad fritid lyckas bättre i skolan ...

Ovan bör möjliggöra att 150-200 miljoner investeringsmedel finns tillhands för andra möjliga investeringar, om man jämför med andra ombyggnationer av skolor I samband med detta hoppas vi på att en möjlig solcellsbyggnation kan vara möjlig.

Nyligen konstaterade även fem forskare att ungdomar med strukturerad fritid lyckas bättre i skolan, med anledning av de incidenter som varit i området bör man parallellt se över hela Karlsängsområdet. Särskilt med tanke på beslutet i februari att göra en inventering av idrottsanläggningarna i kommunen. Norabostäder tog nyligen beslut att sälja mark till tennisklubben utifrån ett ökat behov av banor. Förhoppningsvis kan vi därför se fram mot fler banor nere vid tennisklubben, till glädje för unga och gamla motionärer. Simhallen är som vi vet välbesökt och innebandyn i idrottshuset har full aktivitet. Som alla vet förordar Lpo och Np även fortsatt drift av konst-is nere på Karlsäng till glädje för skolor, förskolor och allmänhet och för bandyklubben.

En idé som dessutom skulle kunna skapa ett idrottsområde för Karlsäng ...

Dessutom har vi fått ett intressant inspel från en Norabo om att lägga konstgräs på ytan där bussarna i dag parkerar utanför Karlsäng, vilket vi tycker är intressant. En idé som dessutom skulle kunna skapa ett idrottsområde för Karlsäng och befintliga omklädningsrum som redan finns. Även Kulturskolan har lokaler i dag, (som var tänkta att inrymmas i nya skolan) det finns även möjlighet till olika omdisponering.

Vi anser att ovanstående idé är väl värd att utreda vidare och ser det som mycket positivt att majoriteten nu tar ett omtag och förhoppningsvis ett helhetsgrepp på skolan som i förlängningen kan leda till att det skapas ett idrottscentrum med strukturerad fritid nere vid Karlsäng för både gamla och unga Norabor”

För Landsbygdspartiet oberoende och Norapartiet

Pia-Maria Johansson

Jan Rylander

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel