Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

14-åring misstänksha blivit våldtagen

En 17-årig pojke är misstänkt för att ha våldtagit en 14-årig flicka i Karlskoga.

Annons

En 14-årig flicka, hemmahörande på annan ort, har anmält att hon blivit våldtagen i samband med att hon besökte festivalen i Karlskoga. Där ska hon ha träffat en 17-årig pojke som hon följde med hem. Våldtäkten ska enligt flickan ha skett i pojkens hem. En 17-årig pojke är nu misstänkt för våldtäkten.

– Vi är precis i utredningens början, mer vill jag inte säga, säger Karlskogapolisens presstalesman Mats Carlsson.

Fyra fall av misshandelUnder festivalens sista dygn rapporterades också fyra fall av misshandel, där bland annat en man fördes till sjukhus med skador i ansiktet.

Ytterligare tre fall av misshandel i anslutning till festivalområdet rapporterades under lördagen. Bland annat blev en man misshandlad i samband med att han kissade på ett intilliggande tält på campingområdet.

– Det blir ändå en del brott i samband med en festival. Men våldsmässigt har det inte varit mycket värre än en vanlig helg, säger Thomas Nilsson, biträdande närpolischef i Karlskoga.

Det har även förekommit en del stölder på campingområdet. Bland annat stals en klocka, Ipod och ett par skor ur ett tält under lördagen. Ur ett annat tält försvann en mobiltelefon och kontokort.

En man som omhändertogs för fylleri under lördagen visade sig även bära kniv. Mannen är nu misstänkt för brott mot knivlagen.

– Sen har det varit en del omhändertagande av alkohol där personerna ej haft åldern inne. Det har också varit fler cykelstölder än vanligt, säger Thomas Nilsson.

FörbättringarDet finns även del saker han vill se över om det blir ett Pip nästa år.

– För att komma till festivalområdet har campinggästerna genat över skogskyrkogården. Det har inte blivit några större skador. Men en kyrkogård är väl något man inte vill att människor ska använda som genväg, säger Nilsson som ändå är hyfsat nöjd med årets Putte i Parken.

– Vi tycker att det fungerat bra med alla inblandade. Det har varit en relativt lugn festival sett ur både ordningssynpunkt och brottsynpunkt. Den bild jag fått av dem som tjänstgjort är att det varit en relativt god stämning bland besökarna, säger Thomas Nilsson.

Mer läsning

Annons