Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandmän gör nakenkalender

Ett gäng brandmän från Karlskoga planerar för att delta i jättetävlingen World Police Fire Games i New York 2011. För att få hjälp till finansieringen kommer de nu att sälja en brandmannakalender där de själva är modeller. De hoppas den ska vara tryckt och klar till första advent.

Annons
Andreas Persson, Tommy Hedesund, Lars Törnqvist, Mika Karttunen, David Morello och Daniel Granfält hoppas att försäljningen av almanackan ska bidra till att täcka kostnaderna för tävlandet i ”brandmanna-VM”.

– World Police Fire Games är en jättelik multisporttävling, det största efter sommar-OS, berättar Tommy Hedesund.

Tillsammans med brandmannakollegorna Andreas Persson, David Morello, Daniel Granfält, Mika Karttunen och Lars Törnqvist jobbar han med planeringen.

Deltog 2007

– Andreas och jag deltog i tävlingen 2007 när den gick i Adelaide, Australien, berättar Tommy Hedesund.

– Då körde vi push pull – marklyft och bänkpress. Det gick rätt bra. Andreas kom femma i sin klass och jag blev elva.

– Nästa år i New York blir det andra grenar som vi från Karlskoga kommer att tävla i. Någon ska till exempel vara med i tävlingen om ”the toughest fire fighter”, den tuffaste brandmannen.

2011 års upplaga av jättetävlingen för brandmän och poliser går i New York City mellan 25 augusti och 5 september och väntas samla 18 000 deltagare från 70 länder.

Hjälp till finansieringen

Att ta sig dit och delta kostar en del, och brandmännen från Karlskoga försöker få hjälp både via sponsorer och genom att sälja den kalender som nu är på tryckning och väntas bli klar att börja säljas på skyltsöndagen. Brandmännen hoppas att försäljningen åtminstone ska ge viss ekonomisk hjälp till resa och uppehälle på tävlingen.

– Almanackan ska kosta 100 kronor och kommer att finnas att köpa i ett antal affärer i centrala Karlskoga. Sedan kommer vi även att gå ut och sälja den på stan, berättar de.

Motiven i en brandmannaalmanacka brukar vara lättklädda och vältränade killar. Så kommer även den här första almanackan som brandmännen i Karlskoga gjort att se ut.

Bland fotomodellerna finns dock även en liten tjej, tio månader gamla Alice, som är dotter till Andreas Persson.

Reklam för Karlskoga

I New York har gänget även lovat kommunen att göra lite reklam för Alfred Nobels Karlskoga. Det kommer att finnas en länk på kommunens hemsida där man kan följa dem.

Fram till tävlingen i september nästa år räknar de med att använda en stor del av fritiden till att träna på de specialgrenar de ska tävla i.

Omslagsbilden till kalendern ett antal brandmän börjar sälja under julskyltningen.
Här är ett smakprov ur brandmannaalmanackan.

Mer läsning

Annons