Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buffékaos på kinakrog: ”Spottade på tallrikar”

Först lastade trion stora mängder mat på tallrikarna. Sen krävde de lådor att fylla och ta med sig hem – vilket personalen vägrade.– Då blev de arga och spottade på tallrikar i restaurangen och hade sönder en stol, berättar restaurangchefen Eric Cheh.

Annons

Polisen larmades till restaurangen New Chinatown i Karlskoga vid lunchtid på onsdagen.

– Det kom in tre personer i restaurangen, en lite äldre man och en kvinna och en man i 40-årsåldern. De började äta och tog väldigt mycket mat på tallrikarna. Jag sa till dem att de kunde gå flera gånger istället för att ta så mycket, berättar restaurangchefen Eric Cheh.

Trion fortsatte att äta. Sen när de var klara krävde de att personalen i restaurangen skulle hämta flera matlådor som de kunde fylla upp och ta med sig hem.

– Då sa jag att det inte går eftersom de redan hade ätit av buffén. Då blev de arga och skrek på mig. Sen såg jag att en av männen spottade på andra tallrikar i restaurangen.

– Då sa jag till att de inte var välkomna längre eftersom man inte ska spotta på tallrikar i en restaurang.

När trion sen lämnade restaurangen märkte Eric Cheh att de haft sönder en av stolarna som de suttit på. Så då bestämde sig Eric för att ringa till polisen och anmäla skadegörelsen.

– Jag ville först inte anmäla. Men jag vill ju ha ersättning för stolen som gått sönder. Det kostar nog ungefär 500 kronor, berättar Eric Cheh.

Mer läsning

Annons