Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms till livstids fängelse för mord

Fylld av svartsjuka knivskar den 47-årige mannen en 39-årig kvinna till döds – inför ögonen på hennes minderåriga son. Örebro tingsrätt dömer i dag mannen till livstids fängelse.

Annons

Kvinnan hittades svårt knivskadad i en lägenhet i Karlskoga den 5 september. En 47-årig Karlskogabo greps snabbt i anslutning till platsen.

Mannen sökte upp kvinnan som befann sig i sin hemma tillsammans med sin son och deras hund. I trapphuset gick han sedan till attack mot kvinnan med en kökskniv och skar henne i halsen samt delade ut knivhugg i rygg, buk och ansikte. Samtidigt befann sig kvinnans minderårige son i huset och såg hela händelsen. Enligt 47-åringen själv var det kvinnan som hade skadat sig på egen hand.

Flera grannar blev vittnen till dramat. 47-åringen och kvinnan hade tidigare haft en relation. Men mannen hade svårt att acceptera att förhållandet tog slut.

-De har haft en relation och det är svartsjuka, som jag bedömer det, som ligger bakom det här, sade åklagare Christine Chi till NA när mannen åtalades den 17 november.

Örebro tingsrätt meddelade i dag domen i målet: 47-åringen döms till livstids fängelse. Tingsrätten anser att uppgifterna från kvinnans son och vittnena i grannlägenheten styrker de uppgifter som rättsläkaren lämnat och att det framgår att 47-åringen uppsåtligen dödat kvinnan med kniv. Mannens egna uppgifter anses vara motbevisade och lämnas utan avseende, skriver tingsrätten.

Tingsrätten anser att det har varit fråga om särskilt hänsynslöst och kraftigt våld under en lång process. Rätten tycker därför att det inte finns några förmildrande omständigheter för påföljden och att 47-åringen därför ska dömas till livstids fängelse. 

Mannen åtalades också för djurplågeri och skadegörelse efter att ha knivskurit kvinnans hund. Tingsrätten ogillar de åtalspunkterna och menar att mannens uppgift om att han inte skadade hunden inte har motbevisats.

47-åringen döms också att betala skadestånd på totalt 250 000 kronor till kvinnans två barn. Mannen har tidigare dömts till fängelse i fyra månader för misshandel av en annan kvinna. Även den gången var det ett svartsjukegräl som låg bakom brottet.

Mer läsning

Annons