Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är djurvän"

Tidningsbudet som körde på en varg under torsdagsmorgonen blev av polisen ombedd att flytta på vargen han nyss kört på.
- Jag var försiktig, men inte rädd, säger han.

Annons

- Det gick så otroligt fort, jag hann inte tänka något, utan fokuserade bara på att styra undan.

Det var två stycken vargar som kom springande ut från skogsbrynet i hög hastighet. Tidningsbudet lyckades undvika den första, men den andra vargen hann han inte väja för.

Det var en smal skogsväg, det gick knappt att styra undan.

Tidningsbudet fortsatte att köra en bit efter krocken, och stannade till längre fram på vägen. Vargen låg då blickstilla på marken. Bredvid den påkörda vargen, i vägkanten, stannade den andra vargen kvar en stund och gnydde.

- Jag ringde polisen från bilen. De bad mig att flytta på vargen, eftersom det skulle dröja en stund innan de hann fram.

Tvekade du inte?

- Både ja och nej. Först ville jag ju veta att vargen inte bara var avsvimmad. Då skulle den ju ha kunnat vara väldigt farlig. Så jag rörde lite på den, på avstånd. Den låg blickstilla. Då vågade jag närma mig den. Jag var försiktig, men inte rädd.

Tidningsbudet berättar att vargen var förvånansvärt lik en hund. Till en början var han lite tveksam till om det verkligen var en varg.

- Det är ju en tråkig händelse. Jag är djurvän, och gör allt vad jag kan för att undvika djuren. Jag är verkligen inte en av de som vill bli av med vargarna. Faktum är att jag gillar att vara ute och köra vid den här tiden på dygnet, eftersom man får se så himla mycket djur, allt från älgar och rådjur till vildsvin och grävlingar.

Mer läsning

Annons