Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorn lossnade närbil voltade på E 18

En singelolycka inträffade på E 18 i närheten av Våtsjön strax efter klockan 13 på onsdagen. En kvinnan färdades mot Örebrohållet från Karlskoga och var ensam i bilen.

Annons

I höjd med Våtsjön inträffade något och bilen for över sidoräcket ned i slänten. Audin totaldemolerades och i samband med att bilen åkte genom räcket lossade även bilens motor.

–Jag kan bekräfta att det var en person i bilen, en kvinna som var i yngre medelåldern, hon var vid medvetande när vi kom och togs med till lasarettet i ambulans, säger Lars Viking Johansson, vid Bergslagens räddningstjänst.

Han säger att kvinnan hade otrolig tur som överlevde, med tanke på olyckans omfattning.

I samband med att bilen åkte igenom sidoräcket och vidare ned i slänten trycktes hela fronten på bilen in, liksom att motorn trillade ur och låg ett tiotal meter ifrån bilen.

– Kvinnan verkade vara i hyfsat bra tillstånd och hon hade själv lyckats ta sig ur bilen och krupit en bit. Med tanke på olyckan kan man säga att hon hade tur, men hon klagade över ryggsmärtor. Och man vet ju aldrig om det blir invärtes skador, säger styrkeledare Krister Berggren.

Mer läsning

Annons