Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt varsel: Här blir 60 av med jobbet

Varslen har duggat tätt i länet den här veckan. I Karlskoga har nästan hundra jobb försvunnit inom ett par dar när först Emeka och sedan Kitron AB beslutat sig för att lägga ned verksamheten på orten.

Annons

– Det är ett 60-tal som blir av med jobben här på Kitron, varav drygt 40 kollektivanställda och det känns förstås jättetungt, säger Juha Jormalainen, ordförande för IF Metallklubben.

– Det hade kanske funnits en chans för några av oss att få jobb om inte Esab i Laxå också beslutat sig för att flytta delar av sin verksamhet till Polen för några dagar sedan, fortsätter han.

Redan i november 2011 meddelade ledningen för Kitron AB att de hade för avsikt att lägga ned verksamheten i Karlskoga och flytta den till Jönköping och Kina. En löntagarkonsult fick uppdraget att titta på verksamheten i Karlskoga, men nu blir det alltså ingen fortsättning på orten.

– De flesta här har sex månaders uppsägning och vi är inte uppsagda ännu. Det kommer väl nästa vecka när förhandlingarna med företagsledningen inleds, säger Juha Jormalainen.

Får ni erbjudande om att flytta med till Jönköping?– Det vet vi inget om ännu. Det får förhandlingarna visa, säger Juha Jormalainen och berättar att medelåldern bland de kollektivanslutna är hög. Juha är yngst med sina 38 år. De flesta är 50 plus.

Mer läsning

Annons