Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovisst för uppsagda bussbolagsanställda

Försöken att rekonstruera VL Buss, som bland annat kör lokaltrafiken i Karlskoga samt turer till Örebro, har misslyckats. I fredags försattes företaget i konkurs.

Annons

Först i går fick de cirka 50 anställda på VL Buss i Karlskoga information. De fick då också beskedet att konkursförvaltaren driver företaget vidare och att de har goda chanser till återanställning när en ny ägare hittats.

– Vi vet inte ett dugg. Nu hoppas vi på ett besked. Självklart har det varit jobbigt under tiden arbetet med en rekonstruktion pågått. Ovissheten är alltid det värsta, säger bussföraren Susanne Iselöv när hon väntade på att tisdagens informationsmöte i VL Buss lokaler på Storängen skulle börja.

Företrädesrätt

De anställda har företrädesrätt till återanställning om och när en ny ägare tar över och konkursförvaltarens representant Magnus Löfvinger räknar med att den som tar över trafiken kommer att behöva ungefär lika många anställda som föregående ägare.

Rekonstruktören Börje Andersson på Ackordcentralen i Göteborg berättar att det inte gått att hitta en bra lösning i form av en rekonstruktion av VL Buss.

– Det krävs ett nytt ägande och nya pengar. Därför tvingades vi ansöka om konkurs. Men förvaltaren kan driva verksamheten länge. Det finns ju en efterfrågan, turerna måste fortsätta gå och busstrafiken betalas löpande.

Bussresenärerna påverkas inte av konkursen, turerna fortsätter att gå enligt tidtabell.

Mer läsning

Annons