Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis varnar äldre för misstänkt lurendrejare

Polisen i Karlskoga går ut med en varning till allmänheten. Detta sedan en okänd och oidentifierad man tagit sig in hos åldring i tvivelaktigt syfte.

Annons

Polisen ber allmänheten att vara vaksam efter att en polisanmälan gjorts om en man som tagit sig in hos en äldre kvinna i Karlskoga.

Det är sonen som anmält att modern häromdagen fick telefonsamtal från en man som ville komma hem till henne och kolla upp hennes köksfläkt. Mannen varken presenterade sig med namn eller uppgav vilken firma han kom från. Två dagar senare kom också mannen hem till hennes bostad i en omärkt bil. Efter en snabb titt i köket uppgav han sedan att det fanns asbest i fläkten och att han kunde åtgärda detta. Men när damen frågade efter legitimation drog han öronen åt sig och försvann utan att ge svar med ursäkten att han hade en lång lista med folk han hade ärenden till.

Enligt polisanmälan har mannen svenskt utseende och Stockholmsdialekt.

Sonen, som anmält sin mors besökare, är orolig att det handlade om en tjuv som tagit sig in för att rekognosera. Detta sedan han kollat upp ett antal företag som inte vill kännas vid att de skickat ut någon för att kolla fläkten. Företagen har uppgett att de innan dylika besök dessutom förvarnar i brev.

Mer läsning

Annons