Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens teori kring branden: Kaminen

Mycket pekar på att branden i den lilla stugan berodde på en kamin. Den 62-årige mannen som räddades ur lågorna fick 40-procentiga brännskador, enligt uppgift.

Annons
Stugan vid Linnebäcks camping blev helt utbränd.

Strax innan midnatt på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till Linnebäcks camping i Karlskoga efter att en stuga på området börjat att brinna. Några förbipasserande, som hade varit på hockey, lyckades dra ut den 62-årige mannen i sista sekund. Men mannen blev rejält brännsskadad och transporterades under morgonen till brännskadeintensiven på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Under dagen har polisens tekniker varit på plats för att undersöka den uppbrända stugan. Och det börjar klarna för polisen vad som eventuellt är orsaken till branden.

– Vi tror det handlar om en kamin som börjat att brinna. Men det är inget vi kan konstatera i nuläget, men mycket pekar på det, säger Marianne Alexandersson vid polisen.

I början av nästa vecka kommer polisen definitivt kunna fasställa brandorsaken.

Mannens tillstånds beskrivs som allvarligt, men inte livshotande. Enligt uppgifter till NA har mannen fått 40-procentiga brännskador på kroppen.

Mer läsning

Annons