Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexövergrepp mot fem pojkar- i dag startar rättegången

En 46-årig man från Karlskoga står i dag inför rätta vid Örebro tingsrätt åtalad för att ha utsatt fem pojkar för sexuella övergrepp.

Annons

Det handlar bland annat om försök till våldtäkt och köp av oralsex.

46-åringen greps av polis den 15 september och häktades några dagar senare. Utredningen har genomförts under sträng sekretess.

Av stämningsansökan framgår att 46-åringen är åtalad på fem punkter för sexuella övergrepp mot olika pojkar, några under 15 år och andra under 18 år.

Åtalspunkterna gäller sexuellt ofredande, sexuellt övergrepp mot barn, köp av sexuell handling av barn, försök till samma brott samt försök till våldtäkt.

Brotten har skett under augusti och september i år i området där mannen bor, bland annat i husets tvättstuga och i hans egen lägenhet.

Mannen har enligt åtalet utövat oralt sex på två pojkar som är under 15 år och fått dem att klä av sig varefter han onanerat.

Han har också betalat en pojke under 18 år för sexuella tjänster.

Han erbjöd även en annan pojke under 18 år 150 kronor för att få utöva oralsex på honom. Pojken smet dock och brottet fullbordades inte.

En åtalspunkt gäller försök till våldtäkt mot en pojke som dock lyckades fly innan brottet fullbordats.

Dessförinnan hade mannen dock tagit eller slagit honom i underlivet så han åsamkats smärta och blåmärke. Enligt åklagaren var det endast på grund av tillfälliga omständigheter som brottet inte fullbordades.

Rättegången, som hålls bakom stängda dörrar, påbörjas i dag fredag och fortsätter på onsdag.

Förundersökningsledare är kammaråklagare Lars Duberg. Varken han eller polisen vill säga något om utredningen utöver det som framgår av stämningsansökan.

Mer läsning

Annons