Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvååring tände eld påbostad i flerfamiljshus

Tvååringen fick tag i en tändare och tände eld på en säng i sovrummet. Mamman tog barnet och flydde lågorna - ut på balkongen. 

Annons

SOS Alarm fick samtal om en brand i en lägenhet på Timmermansvägen i Karlskoga klockan 17.55 och larmade räddningstjänst, polis och ambulans. När enheterna nådde adressen möttes de av en kraftig brand.

- Det brann häftigt och branden var fullt utvecklad. Två personer, en mamma och hennes barn, hade tagit sig ut på bostadens balkong, säger Thomas Ginghagen, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Kunde släcka branden

Räddningstjänstens personal fick uppgift om att ingen ytterligare person befann sig i lägenheten och kunde gå in och släcka branden, som var avgränsad till sovrummet. Polisen fick också information om vad som hade orsakat branden.

- Barnet i familjen, en tvååring, hade fått tag i en tändare och tänt eld på sängen i sovrummet, säger Thomas Ginghagen.

Fördes till lasarett

Mamman och barnet fördes till Karlskoga lasarett för kontroll, men ska enligt uppgift inte ha skadats i branden. Polisen upprättade en skrivelse om olyckshändelse. I och med att det handlar om ett litet barn blir det inte en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, vilket normalt är fallet vid den här typen av bränder.

Mer läsning

Annons