Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmde vattenledning- villan började brinna

Villaägaren värmde de frusna vattenledningarna med en varmluftspistol. Värmen blev lite för hög - och villan började att brinna.

Annons

Räddningstjänsten i Karlskoga larmades klockan 09.55 till villan på Drottningvägen. Det visade sig att det brann i en innervägg i källaren.

- Ägaren till villan hade värmt en frusen vattenledning med en varmluftspistol, men värmen blev så hög att det började brinna i innerväggen. När vi kom dit hade det också spridit sig till en ovanpåliggande altan, säger Mats Sjölander, insatsledare på Bergslagens räddningstjänst.

Bröt loss innerväggen

Brandmännen tvingades bryta loss delar av innerväggen för att blottlägga reglarna och förhindra fortsatt spridning. Senare under förmiddagen arbetade man med att vädra ur bostaden, som enligt uppgift ska vara beboelig efter branden.

Nu riktar Bergslagens räddningstjänst en varning till allmänheten för att använda varmluftspistoler på detta sätt.

- Ja, vi avråder bestämt från detta. Värmen blir högre än vad som krävs för att antända trä, så det tar lätt eld i reglar och liknande konstruktioner, säger Mats Sjölander.

"Kunde ha brunnit upp"En polispatrull har varit på platsen och det finns misstanke om allmänfarlig vårdslöshet.

– Vi har upprättat en anmälan, så vi får se vad det resulterar i. Hela huset kunde ju ha brunnit upp, säger Lotta Lindblad, länsvakthavande polisbefäl.

Mer läsning

Annons