Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlskogas sportchef bekräftar – i kontakt med Fredrik Eriksson: "Säger är att han söker en ny utmaning"

Efter fem raka säsonger i tyska ligan står det nu klart att Fredrik Eriksson lämnar Köln.
BIK:s sportchef, Thomas Fröberg, bekräftar kontakt och säger till NWT att Karlskogasonen vill flytta närmare familjen.
– Vi har pratat två gånger och det han säger är att han söker en ny utmaning, säger BIK:s sportchef Thomas Fröberg.

Annons

Karlskoga rustar inför den kommande säsongen, sju backar har redan skrivit kontrakt med klubben men enligt sportchefen Thomas Fröberg saknas än pusselbitar.

– Vi skulle vilja ha in en spelare med meriter och kvalitéer för att vara en förstaback, men samtidigt vill vi se alla våra backar på is. Vi får se lite hur det blir, säger Fröberg till NWT.

Fröberg, BIK:s sportchef, säger att Fredrik Eriksson är ett intressant alternativ.

– Jag har pratat med honom. Vi ska se om vi kan hitta varandra, men det är klart att det är ett intressant namn, säger Fröberg och fortsätter:

– Sen är det alltid en fråga om budget, pengar och antal spelare. Men vi har pratat två gånger och det han säger är att han söker en ny utmaning. Kanske finns den utmaningen i BIK, vi får se.

Fredrik Eriksson, som har sin kusin Carl Berglund i klubben, bekräftar kontakten med BIK men säger att han inte kan ge något svar just nu.

– Klart det är kul att han ringde, men det var nog mer för att känna lite på vad jag hade för planer och så. Jag kan inte säga så mycket mer än att det var en trevlig pratstund och att det var roligt att han ringde.

– Det är lite tidigt än, det är knappt två veckor sedan det blev klart att jag inte skulle vara kvar i Köln. Jag känner mig överlag inte redo att ta något beslut om framtiden än, säger Fredrik Eriksson till NWT.