Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlslund föll med uddamålet

Karlslund föll tungt mot Värmbol i herrarnas division 2. Matchen slutade 1–0 (0–0) och Karlslund halkar därmed ner på kvalplats.

Det var något av en sexpoängsmatch som utspelade sig på Backavallen, båda lagen kämpar i botten av tabellen med degradering som ett faktiskt hot. Tyvärr för örebroarnas del var det Värmbol som fick med sig alla tre poäng efter turligt mål av Niklas Norman i 59:e matchminuten. Ett hårt lågt inlägg ändrade oväntat riktning och friställde Norman i straffområdet.

– Första halvlek var jämn med få målchanser. I andra tvingas vi chansspela när vi jagar kvittering och då skapar vi ordentligt tryck på Värmbol, säger Karlslunds tränare Rickard Nilsson.

Boll på mållinjenDen avslutande kraftansträngningen gav så när utdelning men hemmalaget fredade sitt mål förtjänstfullt när Karlslund radade upp heta målchanser. Närmast ett kvitteringsmål av alla var Samuel Mokede vars nick studsade på mållinjen via överliggarens underkant, flera av de rödblåa spelarna menade till och med att bollen var över mållinjen.

– Vi gör vad vi kan av den här matchen, jag tycker nog att killarna förtjänar att få med sig en poäng i dag. Men ibland har man stolpe ut och det brukar jämna ut sig över en säsong, säger Nilsson.

För Karlslund återstår nu tre oerhört viktiga matcher mot Värmdö, Farsta och Enskede. Fyra poäng bakom jagar Gute på nedflyttningsplats och det krävs full fokus för att Karlslund ska klara kontraktet av egen kraft.